Porady praktyczne czyli ułatwiacze kuchenne

Zakupy żywności są coraz trudniejsze oto podpowiedź, jak je robić świadomie


 

Przy przygotowaniu kapusty i kalafiora nieprzyjemny zapach jaki wydzielają zneutralizuje prosty zabieg, a mianowicie należy położyć kawałek chleba na gotującej się jarzynie.

  foto

Przy przygotowaniu ryb warto wiedzieć że zapachy z noży naczyń i rąk możemy łatwo usunąć przez natarcie octem

 

Zapachy cebuli z naczyń noży i deski do krojenia usuniemy za pomocą sody, wystarczy zalać naczynia gorącą wodą z dodatkiem sody oczyszczonej  i pozostawienie ich na około 30 minut.

 

9 komentarzy:

  1. A zapach czosneczku neutralizujemy zieloną pietruszką ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dobrze wiedzieć. Widzicie jaki dobry jest internet, zawsze można się czegoś dowiedzieć ciekawego, dobry przepis znaleźć, albo zrobić zakupy w takim sklepie internetowym jak https://duka.com/pl/jedzenie-i-serwowanie-potraw/naczynia-serwowania-napojow/zestawy-szklanek-i-kieliszkow/ , gdzie dużo przydatnych rzeczy znajdziecie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  4. Powiem szczerze, że akurat w kuchni potrzebne są mi przeróżne porady, bo tak naprawdę dopiero zaczęłam się uczyć gotować i nie jest to aż takie łatwe, jak mogłoby to się wydawać. Jeśli macie tak samo, to polecam stronę https://najlepszewkuchni.pl/poradyhttps://najlepszewkuchni.pl/porady Tam znajdziecie najlepsze porady do użycia w kuchni.

    OdpowiedzUsuń
  5. Jeśli lubicie dużo gotować to pamiętajcie że kuchnia nie obędzie się bez okapu, jest potrzebny aby odprowadzał nadmiar wilgoci i eliminował nieprzyjemne zapachy. Bardzo duży wybór mają w sklepie https://e-okapy.pl/ , polecam sobie zajrzeć

    OdpowiedzUsuń