poniedziałek, 30 maja 2016

Klasyka-zupa Lubczykowa

To ulubiona "letnia "zupa wyczekiwana i rozpamiętywana pyszna pożywna aromatyczna, o przecież zawiera magiczną roślinę miłości i...łatwa w przyrządzeniu







Składniki:


  • 500 g kości od schabu
  • 5 ziemniaków (obrane i pokrojone w kostkę)
  • 2 marchwie (obrane i pokrojone w słupki)
  • 1 korzeń pietruszki (obrana i pokrojona w słupki)
  • 1/2 korzeń średniej selery(obrana i pokrojona w słupki)
  • pęczek lubczyku ogrodowego
  • 100 ml słodkiej śmietany 30%
  • sól

Przygotowanie:



  • W garnku w którym planujemy ugotować zupę wrzucamy "mięso "i solimy i zalewamy wodą, dodajemy warzywa i gotujemy aż mięso stanie się miękkie
  •  Do wywaru dodajemy ziemniaki i pokrojone gałązki lubczyku i gotujemy ok 10-15 minut aż ziemniaki zmiękną
  • Na koniec dodajemy śmietanę i solimy,Zupa najlepiej smakuje po olejnym odgrzaniu gdy aromat lubczyku się wzmocni 

Smacznego!!!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz