piątek, 8 maja 2015

Halibut pod pieczarkową kołderką

Wspaniałe królewskie danie polecam ,proste w wykonaniu i bardzo smaczne

 


Składniki:

  • 400g filetu z halibuta
  • 250 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
  • 4 łyżki sera mozzarella wiórki 
  • sól ,pieprz czarny

 

Przygotowanie:

  • Filety dobrze nacieramy solą i  obsmażamy na patelni beztłuszczowej,ja użyłam papierowych torebek do pieczenia. Gotowe filety układamy w naczyniu do zapiekania (wygodniej będzie jeśli naczynie będzie z przykrywką )
  • Cebulkę obieramy i drobno siekamy, wrzucamy na rozgrzany olej podsmażamy.Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki razem z nóżkami, ta część zawiera najwięcej cennego błonnika. Dodajemy do cebulki pieczarki,sos sojowy i pieprz zmieszamy ogień i dusimy razem przez 10 minut
  • Rybę dokładnie przykrywamy sosem pieczarkowym,naczynie przykrywamy i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika w temperaturze 180 C na 25 minut. Po tym czasie odkrywamy rybę każdą porcję posypujemy serem, i pieprzem zapiekamy kolejne 5 minut
  • Podawać z natką pietruszki

Smacznego!!!

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz