Wspaniałe królewskie danie polecam ,proste w wykonaniu i bardzo smaczne
Składniki:
- 400g filetu z halibuta
- 250 g pieczarek
- 1 cebula
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
- 4 łyżki sera mozzarella wiórki
- sól ,pieprz czarny
Przygotowanie:
- Filety dobrze nacieramy solą i obsmażamy na patelni beztłuszczowej,ja użyłam papierowych torebek do pieczenia. Gotowe filety układamy w naczyniu do zapiekania (wygodniej będzie jeśli naczynie będzie z przykrywką )
- Cebulkę obieramy i drobno siekamy, wrzucamy na rozgrzany olej podsmażamy.Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki razem z nóżkami, ta część zawiera najwięcej cennego błonnika. Dodajemy do cebulki pieczarki,sos sojowy i pieprz zmieszamy ogień i dusimy razem przez 10 minut
- Rybę dokładnie przykrywamy sosem pieczarkowym,naczynie przykrywamy i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika w temperaturze 180 C na 25 minut. Po tym czasie odkrywamy rybę każdą porcję posypujemy serem, i pieprzem zapiekamy kolejne 5 minut
- Podawać z natką pietruszki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz