Bardzo syte danie na śniadanie, warto "najeść" się kalafiorem w sezonie
Oto moja propozycja
Składniki:
- 4 plasterki wędzonego boczku
- 2 jajka
- 1/3 kalafiora
- 1/2 czerwonej cebuli pokrojonej w drobna kosteczkę
- curry,sól czarny pieprz
- szczypiorek do dekoracji
Przygotowanie:
- Kalafior wstępnie przygotowany na parze
- Na patelni kładziemy boczek i smażymy "na małym ogniu" aby puścił tłuszczyk dodajemy cebulkę i prużymy razem nie mieszając oczku i prużymy przyprawą curry pozostawiamy na kilka minut
- Kalafior dzielimy na małe różyczki i dodajemy do b
- w tym czasie rozbijamy jajka i lekko ubijamy widelcem dodając sól
- Mieszamy nasz boczek w kalafiorem i cebulką czekamy kolejne 2 minuty dodajemy jajka tak aby się ścięły Podajemy ciepłe posypane szczypiorkiem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz