poniedziałek, 27 czerwca 2016

Jajecznica z kalafiorem na wędzonym boczku

Bardzo syte danie na śniadanie, warto "najeść" się kalafiorem w sezonie
Oto moja propozycja


Składniki:


  • 4 plasterki wędzonego boczku
  • 2 jajka
  • 1/3 kalafiora
  • 1/2 czerwonej cebuli pokrojonej w drobna kosteczkę
  • curry,sól czarny pieprz
  • szczypiorek do dekoracji

Przygotowanie:

  • Kalafior wstępnie przygotowany na parze
  • Na patelni kładziemy boczek i smażymy "na małym ogniu" aby puścił tłuszczyk dodajemy cebulkę i prużymy razem nie mieszając oczku i prużymy przyprawą curry pozostawiamy na kilka minut
  • Kalafior dzielimy na małe różyczki i dodajemy do b
  • w tym czasie rozbijamy jajka i lekko ubijamy widelcem dodając sól 
  • Mieszamy nasz boczek w kalafiorem i cebulką czekamy kolejne 2 minuty dodajemy jajka tak aby  się ścięły Podajemy ciepłe posypane szczypiorkiem

Smacznego!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz