poniedziałek, 29 grudnia 2014

Buraki z tymiankiem

Najprostszy dodatek do obiadu ,pełne witamin buraczki ja uwielbiam je w towarzystwie warzywnego gulaszu podanego z kaszą gryczaną
 

Składniki :


2-3 średnie buraki
3 łyżki oliwy
tymianek(świeży lub suszony)

Przygotowanie

  • Buraki obieramy i gotujemy do miękkości i studzimy
  • Ostudzone buraki kroimy w talarki i kładziemy w naczyniu do zapiekania 
  • Całość polewamy oliwą a następnie obficie posypujemy tymiankiem
  • wkładamy do rozgrzanego średnio piekarnika i pieczemy około 20 minut.

Smacznego!!!



The simplest addition to dinner, full of vitamins beets I love them, accompanied by a vegetable stew with buckwheat given 


ingredients:




2-3 medium beets

3 tablespoons olive oil

thyme (fresh or dried)

preparation



  •     Peel beets and cook until soft and cool down 
  •  Once cooled, cut beets into slices and put in casserole dishActive pour olive oil and then sprinkle liberally with thyme
  • Put in the preheated oven and bake for an average of about 20 minutes.


Enjoy !!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz