Pierożki są aromatyczne i bardzo łatwo się je przyrządza
Składniki:
Ciasto:200g mąki pszennej
200g masła (niesolonego)
200g serka kremowego
Nadzienie:
2 jabłka
1/2 szklanki rodzynek
cynamon,gałka muszkatałowa
1/2 łyżeczki cukier wanilinowy
1 łyżeczka. cukier brązowy
Przygotowanie:
- Serek ,mąkę i posiekane masło łączymy i zagniatamy ciasto.Następnie wkładamy je do lodówki.
- Rodzynki zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 5 min
- Jabłka myjemy, obieramy ze skórki usuwamy gniazda nasienne a następnie ścieramy tarką na dużych oczkach dodajemy przyprawy oraz cukier i cukier wanilinowy i dokładnie mieszamy
- Łączymy rodzynki z jabłkami, odciskamy sok
- Z lodówki wyciągamy ciasto,dzielimy na kilka części, Na oprószonej mąką powierzchni rozwałkowujemy ciasto i wycinamy krążki odciskając je szklanką
- Nakładamy porcję farszu (1 łyżeczka) i zlepiamy brzegi naszych pierożków i kładziemy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
- Piekarnik rozgrzewamy do temperatury około 220°C i pieczemy 15 min
- Po wyjęciu z piekarnika można posypać cukrem pudrem i cynamonem
Smacznego!!!
Santa Claus ravioli with apple umiliły my meeting with my friend was going to be posting on the same day ... but fatigue won that time
Dumplings are aromatic and very easy to be prepares
Ingredients:
Dough:
200g plain flour
200g butter (unsalted)
200g cream cheese
Filling:
2 apples
1/2 cup raisins
cinnamon, nutmeg
1/2 teaspoon vanilla sugar
1 tsp. brown sugar
Preparation:
- Cream cheese, flour and chopped butter and knead the dough combine. Then put them in the refrigerator.
- Raisins pour hot water and leave for 5 minutes
- Wash apples, Peel remove the seeds and then scrub grater with big holes, add spices and sugar and vanilla sugar and mix thoroughly
- We combine raisins with apples, squeeze the juice
- The frig pull the dough, divide into several parts, on a lightly floured surface and cut the dough rool rings a glass of imprinting
- We put a portion of stuffing (1 tsp) and clumping edges of our dumplings and put them on the plaque lined with baking paper
- Oven heated to a temperature of about 220 ° C and bake 15 minutes After removing from the oven, you can sprinkle with powdered sugar and cinnamon
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz