Przygotowane z moją prawie 4 letnią córką było miłym doświadczeniem a kuchnia nie wyglądała jak po ataku obcych , Piekłyśmy w dość wysokiej foremce , ciasto jest bardzo wilgotne w środku i proszę nie sugerować się formą którą wybrałyśmy śmiało można przygotować Brownie w większej foremce i mieć więcej niższych za to pysznych kawałków do podziału
Składniki:
- 1i 1/4 szklanki upieczonej dyni piżmowej pokrojonej w kostkę
- 175g masła miękkie
- 2/3 szklanki cukru
- 2 duże jajka
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
- 1i1/2 szklanki mąki
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1/2 łyżeczki soli
- 2 łyżki masła orzechowego
- 2 łyżki kakao
- 120g czekolady
Sposób przyrządzenia:
- Rozgrzej piekarnik do 180 C. Lekko nasmaruj i wyłóż formę do pieczenia
- Zblęduj dynię piżmową
- W misce ubij masło z cukrem następnie dodaj jajka jedno po drugim i ubijaj razem aż będą lekkie i puszyste.Dodaj wanilię oraz puree z dynii oraz 1 łyżkę masła orzechowego, wymieszaj razem
- Przesiej mąkę, proszek do pieczenia, przyprawy, kakao i sól i delikatnie wymieszaj.Pokrój lub utrzyj na tarce ( na grubych oczkach) 40g czekolady i dodaj do mąki.
- Całość połącz z masą dyniową , Ciasto przelej do blaszki.Piecz 35 do 40 minut
- pozostałą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej z dodatkiem pozostałego masła orzechowego
- Wylej czekoladę na wystygnięte ciasto
Smacznego!!!
Components:
- 1 1/4 cup of buttered squash baked
- 175g soft unsalted butter
- 2/3 cup granulated sugar
- 2 large eggs
- 2 teaspoons of vanilla extract
- 1 1/2 cups of flour
- 1 teaspoon of cinnamon
- 1/2 teaspoon nutmeg
- 1/2 teaspoon of salt
- 2 tablespoons of peanut butter
- 2 tablespoons of cocoa
- 120g of chocolate
Preparation method:
- Preheat the oven to 180 ° C. Lightly grease and set the baking pan. mush butternut squash
- Whisk butter with sugar in a bowl, then add eggs one by one and whisk together until they are light and fluffy. Add vanilla, pumpkin puree and 1 tablespoon of peanut butter, mix together
- Sift the flour, baking powder, spices, cocoa and salt and gently stir. Shape or grate (on thick mesh) 40 g of chocolate and add to the flour.
- Combine the whole mix with pumpkin paste, pour the cake into the baking tin. Backe 35 to 40 minutes
- Melt the remaining chocolate with peanut butter Pour the chocolate over the cooled cake
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz