piątek, 16 marca 2018

Dyniowe Brownie z Masłem Orzechowym /Pumpkin Brownie with Peanut Butter

Dziś przepis na super wilgotne dyniowe Brownie czekoladowe mleczne z masłem orzechowym.Dynia czekała na swoją chwilę i wstępnie miała mieć charakter wytrawny ale prośba dziecka zmieniła cały misterny plan
Przygotowane z moją prawie 4 letnią córką było miłym doświadczeniem a kuchnia nie wyglądała jak po ataku obcych , Piekłyśmy w dość wysokiej foremce , ciasto jest bardzo wilgotne w środku i proszę nie sugerować się formą którą wybrałyśmy śmiało można przygotować Brownie w większej foremce i mieć więcej niższych za to pysznych kawałków do podziału


Składniki:

  • 1i 1/4 szklanki upieczonej dyni piżmowej pokrojonej w kostkę
  • 175g masła miękkie
  • 2/3 szklanki cukru
  • 2 duże jajka
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 1i1/2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 2 łyżki kakao
  • 120g czekolady


Sposób przyrządzenia:

  • Rozgrzej piekarnik do 180 C. Lekko nasmaruj i wyłóż formę do pieczenia 
  • Zblęduj dynię piżmową 
  • W misce ubij masło z cukrem następnie dodaj jajka jedno po drugim i ubijaj razem aż będą lekkie i puszyste.Dodaj wanilię oraz  puree z dynii oraz 1 łyżkę masła orzechowego, wymieszaj razem
  • Przesiej mąkę, proszek do pieczenia, przyprawy, kakao  i sól i delikatnie wymieszaj.Pokrój lub utrzyj na tarce ( na grubych oczkach) 40g czekolady i dodaj do mąki.
  • Całość połącz z masą dyniową  , Ciasto przelej do blaszki.Piecz 35 do 40 minut
  • pozostałą czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej z dodatkiem pozostałego masła orzechowego
  • Wylej czekoladę na wystygnięte ciasto

Smacznego!!!



Components:

  • 1 1/4 cup of buttered squash baked
  • 175g soft  unsalted butter
  • 2/3 cup granulated sugar
  • 2 large eggs
  • 2 teaspoons of vanilla extract
  • 1 1/2 cups of flour
  • 1 teaspoon of cinnamon
  • 1/2 teaspoon nutmeg
  • 1/2 teaspoon of salt
  • 2 tablespoons of peanut butter
  • 2 tablespoons of cocoa
  • 120g of chocolate

Preparation method:

  • Preheat the oven to 180 ° C. Lightly grease and set the baking pan. mush butternut squash
  • Whisk butter with sugar in a bowl, then add eggs one by one and whisk together until they are light and fluffy. Add vanilla, pumpkin puree and 1 tablespoon of peanut butter, mix together
  • Sift the flour, baking powder, spices, cocoa and salt and gently stir. Shape or grate (on thick mesh) 40 g of chocolate and add to the flour.
  • Combine the whole mix with pumpkin paste, pour the cake into the baking tin. Backe 35 to 40 minutes 
  • Melt the remaining chocolate with peanut butter Pour the chocolate over the cooled cake

Bon Appetit!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz