Aber Tedo to dobre gotowanie moja pasja dzięki której mogę wyrażać emocję, fascynację zwiedzać i poznawać kulturę całego świata.
Kiedyś marzyłam o podróżach , dziś podróżuję przez kuchnię i zapraszam na te wycieczki wszystkich ceniących smak kuchennej przygody
W dziś podaję przepis na pyszny szpinak przepis pochodzi z książki Jamie Olivier "30 minut w kuchni " którą serdecznie polecam Ja lekko zmodyfikowałam przepis i tu podaje moją wersję
Składanki:
1 cebula szalotka
3 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki przyprawy zatar lub suszony tymianek
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
2 łyżki masła
3 łyżki oliwy
400 g młodego szpinaku
100 ml kwaśnej śmietany 12%
25 g parmezanu
Przygotowanie:
Drobno posiekaj szalotkę, przeciśnij przez praskę czosnek Do rondla wlej oliwę i wrzuć cebulkę, czosnek i dodaj trochę wrzątku dopraw zatarem i gałką muszkatołową oraz masło wszystko mieszaj od czasu do czasu dusząc przez 3 minuty
Do garnka wrzuć szpinak partiami czekaj aż zwiotczeje często mieszając aby nic nie przywarło
Dodaj śmietanę dobrze mieszając całość zmniejsz ogień i dodaj parmezan dobrze wymieszaj i szpinak jest gotowy go podania
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz