środa, 12 listopada 2014

Ze starych notatek Hummus

 Mój ulubiony przepis na HUMMUS otrzymany od sprzedawcy cieciorki




   
 

Składniki na hummus:

   1/2 puszki cieciorki 850 ml
   1/8 sosu z puszki cieciorki
    3-5 łyżki soku z cytryny
    2 filiżanki tahini
    2 zgniecione ząbki czosnku
    1-2 łyżeczki soli
    2 łyżki oliwy z oliwek
   1 łyżka słodkiej papryki

Przygotowanie:

- zmiksować odsączoną cieciorkę ze wszystkimi składnikami, następnie dodać  ¼ sosu z cieciorki, mieszać razem mikserem/blenderem około 3-5 minut na małych obrotach,
- całość przekładamy na półmisek,  polewamy olejem wymieszanym z papryką.

Smacznego!!! 

 

Ingredients for the hummus:

1/2 cans of chickpeas 850 ml
  1/8 of the sauce with canned chick peas
3-5 tablespoons lemon juice
2 cups tahini
  2 crushed cloves of garlic
1-2 teaspoons of salt
2 tablespoons olive oil
1 tablespoon sweet paprika 



Preparation:


- Mix the drained chickpeas with all the ingredients, then add ¼ of the sauce with chick peas, stir together the mixer / blender for about 3-5 minutes on low speed,

- All translate on a platter, pour the oil mixed with paprika.

Bon appetite !!! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz