Kurczak w towarzystwie ziół prowansalskich i ziołowego pieprzu z nowym wyrazistym smakiem wzbogaconym orzechami...Spróbujcie i dajcie znać jak wam wyszło :)
Składniki:
- około 500g podudzi z kurczaka
- 1 cebula pokrojona w piórka
- 1 łyżka oleju
- 2 łyżki masła orzechowego
- łyżka sosu sojowego ciemnego
- zioła prowansalskie
- pieprz ziołowy
Sposób przygotowania:
- Kurczaka myjemy ,osuszamy wkładamy do naczynia następnie posypujemy cebulką oraz sosem sojowym i odstawiamy na kilka minut
- Masło orzechowe rozrabiamy z oliwą i dodajemy do kurczaka z cebulką
- Wszystko posypujemy dużą ilością ziół prowansalskich oraz szczyptą pieprzu ziołowego
- Całość umieszczamy w worku do pieczenia i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym
- Pieczemy około 60 min w temperaturze około 180°C
Gotowe danie możemy podać z ryżem w kurkumie i sałatką z pomidorów
udanego gotowania !!!
ingredients:
- about 500g chicken drumsticks
- 1 onion, cut into pen1 tablespoon oil
- 2 tablespoons peanut butter
- tbsp dark soy sauce
- Herbes de Provence
- herbal pepper
Method of preparation:
- Wash chicken, dry it put into the dish then sprinkle with onions and soy sauce and leave for a few minutes
- Peanut butter opaque with olive oil and add to the chicken with onion
- All sprinkle with plenty of Provencal herbs and a pinch of herbal pepper
- The whole is placed in the bag and than in a baking casserole
- Bake for about 60 minutes at about 180 ° C
We can provide ready-made dish with rice in turmeric and tomato salad
successful cooking !!!
successful cooking !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz