środa, 18 marca 2015

Kurczak w ziołach // Chicken with herbs


Kurczak w towarzystwie ziół prowansalskich i ziołowego pieprzu z nowym wyrazistym smakiem wzbogaconym orzechami...Spróbujcie i dajcie znać jak wam wyszło :)




Składniki:

  • około 500g podudzi z kurczaka
  • 1 cebula pokrojona w piórka
  • 1 łyżka oleju 
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • łyżka sosu sojowego ciemnego
  • zioła prowansalskie
  • pieprz ziołowy


Sposób przygotowania:

  • Kurczaka myjemy ,osuszamy wkładamy do naczynia następnie posypujemy cebulką oraz sosem sojowym i odstawiamy na kilka minut
  • Masło orzechowe rozrabiamy z oliwą i dodajemy do kurczaka z cebulką
  • Wszystko posypujemy dużą ilością ziół prowansalskich oraz szczyptą pieprzu ziołowego 
  • Całość umieszczamy w worku do pieczenia  i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym
  • Pieczemy około 60 min w temperaturze około 180°C 
Gotowe danie możemy podać z ryżem w kurkumie i sałatką z pomidorów
udanego gotowania !!!

 ingredients:

  •  about 500g chicken drumsticks 
  •  1 onion, cut into pen1 tablespoon oil
  • 2 tablespoons peanut butter 
  •  tbsp dark soy sauce 
  •  Herbes de Provence 
  •  herbal pepper

 Method of preparation:

  • Wash chicken, dry it put into the dish then sprinkle with onions and soy sauce and leave for a few minutes 
  •  Peanut butter opaque with olive oil and add to the chicken with onion 
  •  All sprinkle with plenty of Provencal herbs and a pinch of herbal pepper 
  •  The whole is placed in the bag and than in a baking casserole 
  • Bake for about 60 minutes at about 180 ° C


We can provide ready-made dish with rice in turmeric and tomato salad
successful cooking !!!

 Smacznego!!!  Enjoy !!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz