Prosty sposób na tłustą rybę -dziś pstrąg tęczowy polecam zwłaszcza w te cieplejsze dni, podany z sałatą wspaniale smakuje... Polecam
Składniki:
- około 400 g filet ryby za skórą - pstrąg łososiowy
- 2 cebula
- garśc pieprzu cytrynowego
- szczypta przyprawy sumak lub mieszanki przypraw do ryby
- kilka plasterków cytryny
Przygotowanie:
- Rybę umieszczamy na folii aluminiowej w naczyniu do zapiekania
- Cebulę kroimy w cienkie piórka
- Rybę posypujemy pieprzem cytrynowym oraz przyprawą do ryb następnie umieszczamy cebulkę i całożś jeszcze raz posypujemy pieprzem cytrynowym
- Rybę zapiekamy około 40 minut w temperaturze około 160°C i Gotowe!
Ja serwowałam pstrąga z lekkim penne oraz grecką sałatką, brakowało tylko widoku morza Śródziemnego zza okna :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz