środa, 25 marca 2015

Pstrąg pod cebulową pierzynką

Prosty sposób na tłustą rybę -dziś pstrąg tęczowy polecam zwłaszcza w te cieplejsze dni, podany z sałatą wspaniale smakuje... Polecam


Składniki: 

  • około 400 g filet ryby za skórą - pstrąg łososiowy
  • 2 cebula
  • garśc pieprzu cytrynowego
  • szczypta przyprawy sumak lub mieszanki przypraw do ryby
  • kilka plasterków cytryny



Przygotowanie:

  • Rybę umieszczamy na folii aluminiowej w naczyniu do zapiekania
  • Cebulę kroimy w cienkie piórka
  • Rybę posypujemy pieprzem cytrynowym  oraz przyprawą do ryb następnie umieszczamy cebulkę i całożś jeszcze raz posypujemy pieprzem cytrynowym
  • Rybę zapiekamy około 40 minut w temperaturze około 160°C  i Gotowe!
Ja serwowałam pstrąga z lekkim penne oraz grecką sałatką, brakowało tylko widoku morza Śródziemnego zza okna :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz