Składniki :
- 1,5 szklanki mąki
- 1,25 szklanki cukru
- 3 jajka
- 1 łyżka strategu świeżego imbiru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki sody
- 400 g gruszek
- 200 g miękkiego masła
- 3 łyżki brązowego
Sposób przyrządzenia:
- Formę do pieczenia (u mnie średnicy 26 cm)wyłożyć papierem do pieczenia.Piekarnik rozgrzać do 180°C.
- Obrać gruszki, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w cienkie plastry.Jajka ubijamy z cukrem i masłem następnie dodoajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz sodą i ścieramy imbir.Wszystko mieszamy na gładką masę
- Ciasto przekładamy na blachę ,na wierzch układamy gruszki,tak żeby na siebie nachodziły i posypujemy cukrem trzcinowym
- Piec około 35-40 minut na złoty kolor. Gotowe ;)
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz